Recovery Training Centrum

 

Bij Adventure Vlaardingen is er de afgelopen jaren hard gewerkt aan een preventief én curatief trainingsprogramma voor mensen met mentale overbelasting/ slijtage: De Recoverytraining.

Deze training wordt gegeven op en rond het terrein van Adventure Vlaardingen. Dit doen wij sinds 2017 voor de Eenheid Rotterdam en sinds 2020 voor de Veiligheidsregio Rotterdam (hulpdiensten) en zorg. De natuur, stress reducerende oefeningen en beweging doen je goed en dat hebben wij in een effectief programma verwerkt.  

Preventief en Curatief

Outdoor specialisme gecombineerd met bestaande en beproefde coaching methoden maken dit programma begrijpelijk en goed uitvoerbaar. Initiatiefnemer Hans van der Have heeft in samenwerking met een team van ervaringsdeskundigen, diverse neuro- psychologen en coaches een outdoor trainingsprogramma ontworpen, dat op een praktische en ‘no- nonsense’ manier kan bijdragen aan reductie van stress gerelateerde klachten (Burn-out/ PTSS). Met een preventieve training voorkom je veel klachten of kun je deze klachten beter onderkennen en hiernaar handelen. Maar, voorkomen lukt helaas niet altijd. Ook dan bieden wij ondersteuning in een moeilijke periode.  

Onderbouwd door deskundigen

Onderbouwd en volledig omarmd door Hoogleraar Neuropsychologie Professor Eric Scherder en Dr.Heilwine Bakker van Balans & Impuls van het instituut Landelijke Psychologische Dienstverlening en diverse psychotherapeuten werken wij vanuit de behoefte van onze deelnemer. We geven uitleg over de meest voorkomende klachten (energieverlies, concentratieproblemen, kort lontje, veranderend gedrag enz.) en wat er in het brein gebeurt, hoe wij stress activeren of reduceren.

Fasegewijs reiken we tools aan met als basis ademhalingsoefeningen in combinatie met licht fysieke training. Je verstevigt hierbij je weerbaarheid waardoor je veerkracht toeneemt.

Jouw persoonlijke route

Individueel en later in een prettig en veilig groepsverband, speelt de Recoverytraining zich af in de mooie
natuur van de Vlaardingse Broekpolder. Ons terrein met de vele mogelijkheden, relaxte entourage en dit
geweldig mooie gebied is een uitermate geschikte omgeving voor deze training. Vele collega’s uit de
hulpdiensten volgden of volgen deze training waarbij er maar één motto is; “Beter weggaan dan je gekomen bent”.

Elk mens is anders en uniek. Deze training speelt in op de persoonlijke behoefte. Erkennen en herkennen: jezelf zijn en waar mogelijk later weer in een groep werken naar beter, wordt als grote meerwaarde gezien en vooral gevoeld. De echtheid en diverse mogelijkheden om hieraan te werken op een manier die voor jou prettig voelt, draagt bij aan jouw persoonlijke succes. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Samen activeren en stimuleren we jou tot het nemen van die route. Lifestyle, Body- & Braintraining en Voeding zijn de pijlers van de Recoverytraining.

Onze coaches zijn voor een deel ervaringsdeskundigen, gecertifieerd leefstijl- en vitaalcoaches, voedingcoach, psycho-sociaal therapeut en/ of wandeltherapeut.

Aanmelden en meer informatie

Ben je niet werkzaam bij de Hulpdiensten/ de Veiligheidsregio en/ of wil je verdere informatie?
Dat kan via info@adventurevlaardingen.nl

Ben je werkzaam bij de Veiligheidsregio?
Neem dan voor verder informatie contact op met psychologe:  Therese.vanMil@vr-rr.nl

Sfeerimpressie Recoverytraining Politie Eenheid Rotterdam gefilmd door Stichting WEP

Waar je ook voor kiest, Adventure Vlaardingen inspireert op het juiste niveau, in Europa's groenste stad. Avontuur en plezier zijn in ieder geval de vaste ingredienten die bijdragen aan een geweldig teambuilding.